Чому потрібно притримуватись вологості 50-55% , яка є оптимальною для приготування сінажу?

09.04.2019

Консервуючий фактор сінажу – це так звана «фізіологічна сухість середовища» та відсутність доступу повітря. Поняття «фізіологночної сухості» заключається в тому, що при підв’ялюванні рослин до 50-55% водоутримуюча сила їх клітин досягає 50-55 атм., в той час більшість бактерій здатна поглинати воду до 50 атм. В таких умовах можуть розвиватися тільки плісняві гриби, але вони є аеробними організмами і створити для них умови, в яких вони не зможуть розвиватися можна, просто перекривши доступ повітря. 

При вологості 60% вже отримаємо не сінаж, а силос. Коли вологість нижче 45% збільшуються втрати листкової маси, якісно ущільнити масу дуже складно.

Консервація силосу

Яндекс.Метрика